Van olyan ragasztó amit nem old a benzin?

Az élet hozhat olyan helyzeteket, amikor nem csak anya véletlenül levert kedvenc vázáját - amit még a virágtól is óvott - kell titokban megragasztanunk.
A barkácslelkek elég széles körben tudják hasznosítani a ragasztással együtt járó előnyöket. Így náluk megeshet az is, hogy olyan tárgyakat is ragasztással készítenek vagy javítanak, melyeket érhetik kémiai behatások is. Ezek lehetnek a víztől kezdve a olajos, benzines közegen át a savas és lúgos környezetig bármi. Nem minden ragasztó viseli el (hosszabb távon) ezeket az igénybevételeket. Fontos, hogy előre tudjuk, számolnunk kell-e ilyenfajta követelményekkel és ennek megfelelően válasszunk ragasztóanyagot.
De visszatérve az eredeti kérdésre, természetesen van olyan ragasztó, amit nem old a benzin. A kétkomponensű (2K) ragasztók közt bőven akadnak ilyenek, melyek többsége még a savas és lúgos anyagokat is tolerálják. De a főoldalon a cimkékre kattintva gyorsan találhatóak benzinálló anyagok.
Ha pedig benzin álló csavarrögzítés, vagy egyéb tömítés a cél, akkor az anaerob termékek közt érdemes kutakodni.
A ragasztók kémiai közegekkel való ellenállásukról szóló infókért érdemes a termék adatlapokat áttanulmányozni.


Ha a karburátoron ragasztasz bármit, azt csak benzinálló ragasztóval tedd!
 

Nézz körül webáruházunkban! Tekintsd meg a Ragasztóbiblia című blogunk többi bejegyzését is, melyben megosztunk veled ragasztással kapcsolatos infókat, ötleteket, jótanácsokat. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess aktuális akcióinkról, ajánlatainkról. Kövesd  facebook  posztjainkat, melyben megosztjuk veled híreinket és minden, a webáruházunkat érintő infót.

Kapcsolt anyagok
 • A ragasztás története
 • Mit jelent, hogy 2K ragasztó?
 • Mik azok az anaerob ragasztók?
 • 2K metakrilát ragasztó, multi power 3 fekete, 50ml
  2K metakrilát ragasztó, multi power 3 fekete, 50ml
  2.851 Ft + ÁFA
  2K metakrilát ragasztó, multi power 10, 50ml
  2K metakrilát ragasztó, multi power 10, 50ml
  2.851 Ft + ÁFA
  2K metakrilát ragasztó, multi power 3, 25ml
  2K metakrilát ragasztó, multi power 3, 25ml
  1.759 Ft + ÁFA